Ντόναλντ Τραμπ: Θα δηλώσει ξανά αθώος στη δίκη για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020
NewsroomΟ Ντόναλντ Τραμπ θα δηλώσει εκ νέου αθώος στο πλαίσιο της δίωξής του από την αμερικανική δικαιοσύνη για την παράνομη προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε από την υπεράσπιση του Ρεπουμπλικάνου πρώην αρχηγού του κράτους των ΗΠΑ, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την 5η Νοεμβρίου.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, που αποφάσισε να μην προσέλθει στην προσεχή ακροαματική διαδικασία —στην οποία θα προεδρεύσει η δικάστρια Τάνια Τσάτκαν, εξουσιοδότησε συνηγόρους του να καταθέσουν πως δηλώνει αθώος.
Είχε ήδη δηλώσει αθώος τον Αύγουστο του 2023, όταν παρουσιάστηκε το αρχικό κατηγορητήριο, που δημοσιοποιήθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.
Οι κατηγορίες που «βαραίνουν» τον Τραμπ
Την 27η Αυγούστου, ο Τζακ Σμιθ δημοσιοποίησε αναθεωρημένη δίωξη, λαμβάνοντας υπόψη άνευ προηγουμένου απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου την 1η Ιουλίου που αναγνωρίζει σε αδρές γραμμές ποινική ασυλία στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Το αναθεωρημένο κατηγορητήριο επαναλαμβάνει, μολαταύτα, τις ίδιες βαριές κατηγορίες.
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται πως «συνωμότησε εναντίον των αμερικανικών θεσμών» και αποπειράθηκε να στερήσει το «δικαίωμα ψήφου» Αμερικανών εκλογέων ασκώντας πίεση στις τοπικές αρχές διαφόρων πολιτειών, ώστε να ακυρωθεί το επίσημο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών τις οποίες κέρδισε ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν.
- Αποκάλυψη Politico: Το σχέδιο ύψους 800 δισ. ευρώ Ευρώπης και ΗΠΑ για την επόμενη μέρα στην Ουκρανία
- Κεφαλογιάννη για τροπολογία: Δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη - Προτάθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Παγκόσμια ανησυχία: Διέρρευσαν 149 εκατ. κωδικοί - Ανάμεσά τους Gmail, Facebook, Instagram και Netflix
- Πώς τα ζώα μπορούν να μας δείξουν τον τρόπο να απαλλαγούμε από τους τυράννους