Ερντογάν σε Αλβανία και Σερβία για εγκαίνια τεμένους και ενίσχυση επιχειρηματικών δεσμών
Μαρία ΖαχαράκηΟ Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πραγματοποιήσει από σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία και τη Σερβία, όπου θα εστιάσει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας.
Στην Αλβανία, η επίσκεψή του περιλαμβάνει τα εγκαίνια του τεμένους Tiran Namazgah, του μεγαλύτερου τεμένους στα Βαλκάνια, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία, υπογραμμίζοντας την επιρροή της Άγκυρας στο μουσουλμανικό στοιχείο της χώρας.
Στη Σερβία, ο Ερντογάν θα συμμετάσχει σε επιχειρηματικό φόρουμ με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπου η ατζέντα θα περιλαμβάνει περιφερειακές εξελίξεις, τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια, και τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, τον Λίβανο και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Οι συνεδριάσεις των συμβουλίων συνεργασίας υψηλού επιπέδου σε Τίρανα και Βελιγράδι, στις οποίες θα συμπροεδρεύσει ο Τούρκος πρόεδρος, εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των οικονομικών και πολιτικών δεσμών με τις δύο χώρες.
- Μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν; Τα βασικά σημεία τριβής και το μεγάλο «αγκάθι»
- Μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ: Η λαοθάλασσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το εντυπωσιακό drone show
- «Κάντε τον θάνατο προαιρετικό»: Επιστημονική έρευνα 40 εκατ. δολαρίων τα βάζει με το αναπόφευκτο
- «Δεν υπάρχουν πάρτι σαν αυτά του 1999 π.Χ.»: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη μπύρας ηλικίας 4.000 ετών