Πάτησαν... Γη οι αστροναύτες που οκτώ μήνες ήταν «εγκλωβισμένοι» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
NewsroomΟι τέσσερις αστροναύτες, που επί οκτώ μήνες βρισκόντουσαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό λόγω τεχνικών προβλημάτων, επέστρεψαν στη Γη!
Ειδικότερα, έφτασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στον Κόλπο του Μεξικού, κοντά στις ακτές της Φλόριντα, με κάψουλα της SpaceX.
Το πλήρωμα, τρεις Αμερικανοί και ένας Ρώσος, ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει πριν δύο μήνες. Ωστόσο, λόγω τεχνικών ανησυχιών γύρω από τη νέα κάψουλα της Boeing, η οποία ολοκλήρωσε την αποστολή της τον Σεπτέμβριο χωρίς επιβαίνοντες για λόγους ασφαλείας, η παραμονή τους στον Σταθμό παρατάθηκε, όπως γράφει η Guardian. Η ασφαλής επιστροφής του καθυστέρησε περαιτέρω και λόγω της επέλασης του τυφώνα Μίλτον.
Η SpaceX είχε εκτοξεύσει την αποστολή τον Μάρτιο, με τους αστροναύτες της NASA Μάθιου Ντόμινικ, Μάικλ Μπάρατ και Ζανέτ Έπς, καθώς και τον Ρώσο κοσμοναύτη Αλεξάντερ Γκρεμπένκιν.
- Ένα άρρωστο παιδί από το νοσοκομείο, στο κρατητήριο: Σοβαρές καταγγελίες για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση
- Από τα «θα», όντως στην πράξη: Ο Μπέρναμ καταργεί το ΦΠΑ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος
- Eπίθεση σε τρανς γυναίκα στη Ρόδο: Της έσπασαν τα δόντια
- Υπουργείο Πολιτισμού: Αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο και καταγγελίες για «ιδιωτικοποίηση» της πολιτιστικής κληρονομιάς