Ο Αλτούν καταγγέλλει παραπληροφόρηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Μαρία ΖαχαράκηΚατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του τουρκογερμανικού πανεπιστημίου 2024-2025, ο Αλτούν δήλωσε ότι οι σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας έχουν επανειλημμένα δεχθεί επιθέσεις από παραπληροφόρηση, που στοχεύει στο να δηλητηριάσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
«Έχουμε δει πολλές φορές στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας να τίθεται σε εφαρμογή περιεχόμενο παραπληροφόρησης για να δηλητηριάσουν τις σχέσεις», ανέφερε αφήνοντας αιχμές προς πάσα κατεύθυνση.
«Αλλά ό,τι και να γίνει, φυσικά ο ήλιος δεν μπορεί να καλυφθεί με λάσπη. Φυσικά, η ίδια η αλήθεια είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο και είναι απαραίτητο να την τονίζουμε συνεχώς. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, οι προσπάθειες διαστρέβλωσης αυτής της αλήθειας είναι επίσης ένα στοιχείο που βλάπτει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η μετάδοση των ειδήσεων παίζει σημαντικό ρόλο για την οικοδόμηση υγιών διπλωματικών σχέσεων, ενώ η παραπληροφόρηση μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.
- Ζάππειο: Σοβαρές νομικές εμπλοκές για το fast track έργο των 22 εκατ. ευρώ - Στο στόχαστρο η κλειστή διαδικασία
- Γεωργιάδης: Επιστρατεύει την Τεχνητή Νοημοσύνη κατά της υπερσυνταγογράφησης - Οι νέοι «κόφτες»
- Marfin: «Βαριές» εξελίξεις 16 χρόνια μετά - Συγκλονίζουν οι επιζώντες, οι διακοπές που οδήγησαν σε συλλήψεις
- Γιατί «φούντωσαν» ξανά τα σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο- Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις