Τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείων
NewsroomΣυναγερμός σήμανε στην περιοχή Γκλιλότ του Τελ Αβίβ όταν φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείων όπου βρισκόταν συγκεντρωμένος πολύς κόσμος.
Δεκάδες τραυματίες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 20 τραυματίες, ενώ το συμβάν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση.
«Επί του παρόντος, οι συνθήκες γύρω από το περιστατικό ερευνώνται», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Η αστυνομία δήλωσε ότι στην περιοχή αναπτύσσονται μεγάλες δυνάμεις και ζήτησε από τους οδηγούς να εκτρέψουν τα δρομολόγιά τους από την περιοχή.
«Στις 10:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενημερωθήκαμε (…) ότι ένα φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Αχαρόν Γιαρίβ στην Ραμάτ Χασαρόν. Οι υπηρεσίες του κέντρου άμεσης βοήθειας παρέχουν αυτή τη στιγμή φροντίδα σε δεκάδες θύματα επιτόπου», επεσήμανε η Magen David Adom, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον τέσσερα από τα θύματα φέρουν σοβαρά τραύματα.
Νεκρός ο οδηγός
Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό έγινε κοντά σε βάση του IDF ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς. Ο οδηγός του φορτηγού φέρεται να έχει πυροβοληθεί από τους αστυνομικούς και να σκοτώθηκε
- «Διπλωματικό χάος»: Πώς οι αξιώσεις Τραμπ για τη Γροιλανδία «τελείωσαν» τις διατλαντικές σχέσεις όπως τις ξέραμε
- Ελευσίνα: Η κόρη βρήκε νεκρούς τους ηλικιωμένους και τα σκυλιά τους - Πώς έγινε η τραγωδία
- Διάλογοι-ντοκουμέντα από το κύκλωμα κλοπής καυσίμων: Οι κανόνες, οι μαρίνες και η ιεραρχία της απάτης
- Όσκαρ 2026: Ρεκόρ με 16 υποψηφιότητες το «Sinners», ο Timothee Chalamet και όλες οι ταινίες που αδικήθηκαν