Γαλλία: Ξεκίνησε η δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες – Δεν παρέστη ο ηθοποιός
NewsroomΑπουσία του Γάλλου ηθοποιού ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι η δική του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, κατηγορουμενου για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Les Volets vertes»», του Ζαν. Μπέκερ, το 2021.
«Δυστυχώς οι γιατροί του έχουν ορίσει απαγόρευση εμφάνισης σήμερα», δήλωσε ο δικηγόρος του 75χρονου ηθοποιού, κατά την άφιξή του στην ακρόαση, διευκρινίζοντας ότι θα ζητήσει από το δικαστήριο εξάμηνη αναβολή προκειμένου ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Η μία από τις δύο γυναίκες, διακοσμήτρια ταινιών, υπέβαλε καταγγελία τον Φεβρουάριο του 2024 εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για βιασμό σε άλλη υπόθεση. «Περιμένω ότι η δικαιοσύνη θα είναι ίδια για όλους και ότι ο κ. Ντεπαρντιέ δεν θα έχει προνομιακή μεταχείριση επειδή είναι καλλιτέχνης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος της. Πριν από τη σημερινή έναρξη της δίκης πραγματοποιήθηκε φεμινιστική διαδήλωση, με περίπου εκατό άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, που φώναζαν το σύνθημα «Θύματα σας πιστεύουμε, βιαστές σας βλέπουμε».
- Εφιαλτικές προβλέψεις: Χωρίς άμεση δράση, οι πυρκαγιές στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 39% στο καλύτερο δυνατό κλιματικό σενάριο
- Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ακυρώνει τις συναυλίες του για λόγους υγείας
- Διπλή ζωή: Η περίεργη ιστορία του αγοριού που ισχυριζόταν ότι είναι μετενσάρκωση ενός γκάνγκστερ που δολοφονήθηκε
- Η εκδίκηση του καλαμαριού: Πώς 20 τόνοι ψαριού «ξεχύθηκαν» στους δρόμους του Ρόντ Άιλαντ