ΗΠΑ: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σχέδιο δολοφονίας του Τραμπ – Ανάμεσά τους στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης
NewsroomΤο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή (8/11) κατηγορίες κατά τριών ατόμων, για αποτυχημένη απόπειρα της ιρανικής κυβέρνησης να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, πριν από τις αμερικανικές εκλογές.
Σύμφωνα με έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, Ιρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν από έναν εκ των κατηγορουμένων, τον Φαρχάντ Σακερί, να εστιάσει στην παρακολούθηση και τελικά στην εκτέλεση του Τραμπ. Ο Σακερί παραμένει ελεύθερος στο Ιράν, όπως ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Κατηγορούμενοι είναι και δύο Νεοϋορκέζοι, ο Καρλάιλ Ριβέρα και ο Τζόναθαν Λάουντχολτ, για φόνο επί πληρωμή και συνωμοσία.
Οι Ριβέρα και ο Λάουντχολτ διατάχθηκαν να κρατηθούν μέχρι τη δίκη την προσεχή Πέμπτη. Ο Σακερί πιστεύεται ότι βρίσκεται στο Ιράν και αναζητείται.
Σε δηλώσεις τους, τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ όσο και ο Διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες απειλές από την ιρανική κυβέρνηση εναντίον ατόμων στις ΗΠΑ.
- Σενάρια για προσωπικές διαφορές και αντίποινα πίσω από τον εμπρησμό στη Νέα Ιωνία - Τι εξετάζουν οι αρχές
- Θάνατος Μαζωνάκη: Ανοίγουν τα κινητά έξι προσώπων - Στο μικροσκόπιο δύο μήνες επικοινωνιών
- Θα βαριόταν κι ο Μαρουσάκης: Πόσες σερί μέρες βρέχει στο Τόκιο και ποιο ρεκόρ έσπασε
- Ο Ίαν ΜακΓιούαν στην Αθήνα - Οι επιλογές, τα λάθη και οι συνέπειες που σημάδεψαν τα βιβλία του