Μελόνι και Όρμπαν συζήτησαν για μεταναστευτικό και Βαλκάνια
NewsroomΣτη Ρώμη συναντήθηκαν για να συζητήσουν για το μεταναστευτικό και τα δυτικά Βαλκάνια η Τζόρτζια Μελόνι και ο Βίκτορ Όρμπαν.
Τα όσα συζητήθηκαν
Από την ιταλική κυβέρνηση τονίζεται ότι η Μελόνι συνεχάρη τον Όρμπαν για την επιτυχία της εκ περιτροπής προεδρίας της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Βουδαπέστης για την ανταγωνιστικότητα, όπως και για το άνοιγμα του πρώτου κεφαλαίου των διαπραγματέυσεων για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, αλλά και για την πρόοδο που παρατηρείται με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για τη διεύρυνση της Σένγκεν.
Επιπλέον, Μελόνι και Όρμπαν τόνισαν ότι οι χώρες τους θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια. Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, συζητήθηκε η βούληση για καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, η ενίσχυση της συνεργασίας με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης των μεταναστών, αλλά και η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.
Παράλληλα, εξέφρασαν την επιθυμία τους να προχωρήσει το νομικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τη διαδικασία επαναπατρισμών από την ΕΕ.
- «Πάρε τη θέση πάρκινγκ που αφήνω ελεύθερη»: Η εφαρμογή του Δήμου Αθηναίων βασισμένη στην «επιθυμία ζεύξης» των πολιτών
- T. Σακελλαρόπουλος: Το Κυπριακό είναι κέντρο ερμηνείας για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα από το 1949
- «Καμπανάκι» ειδικών: 14 πτώσεις μπαλκονιών και σοβάδων χωρίς σεισμό σε 15 μήνες - Στο μικροσκόπιο το 70% των ελληνικών ακινήτων
- «Φωτιά» στα Στενά του Ορμούζ: Χτύπησε κυπριακό πλοίο το Ιράν, αγνοείται μέλος του πληρώματος - Βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ ως απάντηση