Ρωσία: Δεν θα εκδώσουμε τον Άσαντ - «Είναι ασφαλής»
NewsroomΣτην πρώτη δημόσια παραδοχή μέλους της κυβέρνησης της Ρωσίας ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ βρίσκεται σε ρωσικό έδαφος προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Ριάμπκοφ μιλώντας στο NBC News.
«Είναι ασφαλής»
«Είναι ασφαλής και αυτό δείχνει ότι η Ρωσία ενεργεί όπως απαιτείται σε τέτοιες έκτακτες συνθήκες» πρόσθεσε ο Ριάμπκοφ.
Ο ίδιος, πάντως, απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πού είναι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, αρκούμενος να πει ότι «δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει με τον Άσαντ τώρα» προσθέτοντας ότι «θα ήταν πολύ λάθος εκ μέρους μου να δώσω λεπτομέρειες για το τι συνέβη και πώς επιλύθηκαν τα ζητήματα».
«Η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Άσαντ»
Ο Ριαμπκόφ σημείωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Άσαντ, το καθεστώς του οποίου κατηγορείται για επιθέσεις με χημικά όπλα και για άλλα εγκλήματα πολέμου, καθώς και για δολοφονίες, συστηματικά βασανιστήρια και εξαφανίσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τη μαζική εξέγερση του 2011, που πυροδότησε τη σύγκρουση.
«Η Ρωσία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της σύμβασης που ίδρυσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», δήλωσε ο Ριαμπκόφ όταν ρωτήθηκε αν το Κρεμλίνο θα παρέδιδε τον Άσαντ για δίκη.
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα – «Παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καΐκια
- Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η προκαταβολή - Οι δικαιούχοι
- Τέλος τα social media για τα παιδιά από σήμερα στην Αυστραλία - Οι ειδικοί προειδοποιούν για «πολλά λάθη»