Νάνσι Πελόζι: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο έπειτα από τραυματισμό – Τι συνέβη
NewsroomΗ πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στο Λουξεμβούργο και εισήχθη σε νοσοκομείο για εξετάσεις, ανακοίνωσε το γραφείο της σήμερα.
Η 84χρονη Δημοκρατική πολιτικός, που εκλέγεται στο Σαν Φρανσίσκο, είναι η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος της Βουλής. Παραιτήθηκε από το αξίωμα αυτό το 2023 αλλά παραμένει μέλος του Σώματος. Τον Νοέμβριο επανεξελέγη για άλλα δύο χρόνια.
Ο πρόεδρος της Βουλής κατέχει το υψηλότερο αξίωμα στις ΗΠΑ, μετά τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της χώρας.
Η Πελόζι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έγκριση του νομοσχεδίου του Τζο Μπάιντεν, ύψους 1 τρισεκ. δολαρίων, για την ανάπτυξη των υποδομών το 2022. Η σχέση σύγκρουσης που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν εκείνη έσκισε, σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, το 2020.
- Θα μπορούσε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά; Η πληγωμένη Τεχεράνη και η ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε
- Ο Τσελέντης προειδοποιεί: Δυστυχώς η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ
- Ο «καταραμένος» θησαυρός, το ναυάγιο και η φυλακή: Η συναρπαστική ιστορία του Τόμι Τόμπσον που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος
- Σύνδρομο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων: Η παράξενη νευρολογική διαταραχή που είναι πιο συχνή στα παιδιά