Φιλιππίνες: Σεισμός 6,3 Ρίχτερ - Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτιρίων
NewsroomΣεισμός 6,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS. Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μανίλα σε βάθος 40 χιλιομέτρων, έγινε αισθητός, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters, στην κύρια επιχειρηματική συνοικία της πρωτεύουσας Μανίλα.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 17:11 τοπική ώρα (12:11 ώρα Ελλάδος). Ορισμένοι άνθρωποι χρειαστηκε να εκκενώσουν τα γραφεία τους στη Μανίλα. Παράλληλα, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την κατάρρευση τουλάχιστον δύο κτιρίων εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε τις βόρειες Φιλιππίνες, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.
Τρία πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια κτιρίου στην πόλη Πόρακ, ενώ ένα παιδί και η γιαγιά του σκοτώθηκαν από την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Λουμπάο, ανακοίνωσε η κυβερνήτης της επαρχίας Λίλια Πινέντα στο τηλεοπτικό δίκτυο ABS-CBN, προσθέτοντας πως ο σεισμός έχει προκαλέσει διακοπή της ηλεκτροδότησης που εμποδίζει το έργο των διασωστών.
Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στη «ζώνη του πυρός» του Ειρηνικού, μια ζώνη στην οποία συναντώνται τεκτονικές πλάκες προκαλώντας συχνά σεισμική δραστηριότητα.
- Αν είναι δυνατόν κάμπιες και KFC; Παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις που δεν θα πιστεύατε ποτέ ότι υπάρχουν!
- Νέες αποκαλύψεις για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «αγροτοπατέρες» και η… δραστική φόρμουλα για να ξεφεύγουν από ελέγχους
- Υπόθεση Τζιν Χάνλον: «Φως» στο θρίλερ του θανάτου της 16 χρόνια μετά - Το ημερολόγιο που έδειξε τον δολοφόνο
- «Θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατή»: Η πρώτη ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο