Κόσμος|22.04.2019 19:30

Μεγάλη Βρετανία: Ο Χάρι και η Μέγκαν σκέφτονται να μετακομίσουν στην Αφρική

Newsroom

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν, είναι πιθανό να σχεδιάζουν να μετακομίσουν στην Αφρική μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Sunday Times».  

Το πριγκιπικό ζεύγος σκέφτεται να μετακομίσει στο εξωτερικό για δύο ή τρία χρόνια και να ενισχύσει έτσι την φιλανθρωπική παρουσία της βασιλικής οικογένειας. Συγκεκριμένα, προγραμματίζουν να εγκατασταθούν στην Αφρική ως επίσημοι πρεσβευτές της Κοινοπολιτείας.

Ωστόσο, η απόφασή τους δεν αναμένεται να παρθεί σε καμία περίπτωση πριν το 2020, καθώς η Μέγκαν είναι έγκυος και το ζευγάρι θέλει το παιδί να περάσει τα πρώτα χρόνια της ζωής του στη Βρετανία. Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα στηρίξει τον αδερφό του σε όποια απόφαση και αν εκείνος πάρει.

Ακόμα, δημοσίευμα του CNN International τονίζει πως δεν είναι ακόμα γνωστό, ποιες είναι οι αφρικανικές χώρες, στις οποίες ο Χάρι και η Μέγκαν σκοπεύουν να μετακομίσουν, ωστόσο στη «μαύρη ήπειρο» υπάρχουν 19 κράτη της Κοινοπολιτείας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς προορισμούς. Ανάμεσα σε αυτά η Νότια Αφρική, η Ουγκάντα και η Γκάνα. Το ζεύγος είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Μαρόκο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Μέγκαν αναμένεται να γεννήσει πολύ σύντομα, ενώ το ζευγάρι έχει «σπάσει» τη βασιλική παράδοση και έχει κρατήσει τα στοιχεία της γέννησης του μωρού ιδιωτικά. Γι' αυτό το λόγο δεν είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία του τοκετού. Ωστόσο, δεδομένου ότι η εγκυμοσύνη της Μέγκαν ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, η Βρετανία αναμένει το νεότερο μέλος της βασιλικής οικογένειας μέσα στην άνοιξη.

Μεγάλη ΒρετανίαΠρίγκιπας ΧάριΑφρική