Κόσμος|19.12.2024 22:41
Φινλανδία: Δύο νεκροί και 37 τραυματίες σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο
NewsroomΛεωφορείο που μετέφερε τουρίστες συγκρούστηκε σήμερα με επιβατικό βαν κοντά στο Ροβανιέμι, στη βόρεια Φινλανδία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 37 να τραυματιστούν, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση YLE.
Εκπρόσωπος του περιφερειακού κέντρου άμεσης βοήθειας επιβεβαίωσε πως στο λεωφορείο επέβαιναν ξένοι τουρίστες, χωρίς όμως να δημοσιοποιήσει τις εθνικότητές τους.
Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από το Ροβανιέμι. Η ορατότητα στην περιοχή ήταν περιορισμένη εξαιτίας πυκνής χιονόπτωσης, ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Το Ροβανιέμι αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ιδίως αυτήν την εποχή, αφού στα περίχωρά του βρίσκεται το περίφημο «χωριό του Άγιου Βασίλη».
Διαβάστε ακόμη
- Σάλος στον Λευκό Οίκο: Καταγγελίες για «εξαφανισμένα» 5,6 εκατ. δολάρια - Ο Τραμπ και το παρασκήνιο
- Τραγικός ο απολογισμός από την κακοκαιρία σε Ρόδο και Εύβοια - Ένας νεκρός και μεγάλες καταστροφές
- Η ιστορία του αγώνα ενός πατέρα που ο γιος του έβαλε τέλος στη ζωή του όταν έπεσε θύμα sextortion
- Η νέα γενετική τεχνική που εντοπίζει σχεδόν κάθε λοίμωξη στη «μάχη» πρόληψης νέας πανδημίας