Κόσμος|23.04.2019 07:13

Ο Νέος IRA ανέλαβε την ευθύνη για τον φόνο 29χρονης δημοσιογράφου στο Λοντοντέρι

Newsroom

Ο λεγόμενος Νέος IRA ανέλαβε την ευθύνη για τον φόνο μιας 29χρονης Βορειοϊρλανδής δημοσιογράφου, με επιστολή του σε μέσα ενημέρωσης.

Η Λάιρα ΜακΚί έπεσε νεκρή όταν χτυπήθηκε από σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης στο Λοντοντέρι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ακολούθησαν επιχείρηση της αστυνομίας στην πόλη αυτή της Βόρειας Ιρλανδίας.

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος καθώς και από κινητά τηλέφωνα στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της 29χρονης δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚι. Το πρωί του Σαββάτου προχώρησε στην σύλληψη ενός 18χρονου και ενός 19χρονου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

«Στη διάρκεια επίθεσης εναντίον του εχθρού, η Λάιρα ΜακΚί σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο, καθώς βρισκόταν δίπλα σε εχθρικές δυνάμεις», ανέφερε η οργάνωση σε προκήρυξή της η οποία στάλθηκε στην εφημερίδα The Irish News και επαληθεύτηκε με τη χρήση προσυμφωνημένου κωδικού.

«Ο IRA απευθύνει απόλυτη και ειλικρινή συγγνώμη στον σύντροφο, στην οικογένεια και στους φίλους της Λάιρας ΜακΚί για τον θάνατό της», προστίθεται στην προκήρυξη.

Βόρεια ΙρλανδίαΛοντοντέρι