Απάντηση της προέδρου του Μεξικού στις επιθέσεις Τραμπ: «Μεξικανική Αμερική, ακούγεται ωραία»
NewsroomΗ ονομασία «Κόλπος του Μεξικού» είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απαντώντας στα σχόλια του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για μετονομασία του.
Ο Τραμπ επιχειρηματολόγησε χθες, Τρίτη, υπέρ της μετονομασίας του «Κόλπου του Μεξικού» σε «Κόλπος της Αμερικής». Η Σέινμπαουμ επέκρινε στη συνέχεια τον Τραμπ, λέγοντας ότι ζει στο παρελθόν.
«Τα είπαν λάθος στον πρόεδρο Τραμπ»
«Νομίζω (τα) είπαν λάθος στον (εκλεγμένο) πρόεδρο Τραμπ, του είπαν ότι ο Φελίπε Καλδερόν είναι ακόμη πρόεδρος», είπε η Σέινμπαουμ. Ο Καλδερόν ήταν πρόεδρος του Μεξικού από το 2006 μέχρι το 2012. «Όμως όχι, στο Μεξικό ο λαός κάνει κουμάντο», πρόσθεσε η Σέινμπαουμ.
Σε συνέντευξη Τύπου, η Σέινμπαουμ έδειξε έναν χάρτη με το προηγούμενο μέγεθος του Μεξικού, που περιλαμβάνει έδαφος που αποτελεί τώρα τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών. «Μεξικανική Αμερική, ακούγεται ωραία», είπε.
- Ανείπωτη τραγωδία στην Ηλιούπολη: Νεκρή η μία 17χρονη, σε κρίσιμη κατάσταση η δεύτερη - Συγκλονίζουν μάρτυρες
- Κλείνει το ιστορικό πολυκατάστημα Notos στη Σταδίου - Στον «αέρα» 300 εργαζόμενοι
- Αθώοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την τραμπούκικη επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - Το σκεπτικό του δικαστηρίου
- «Eurojourney: Πάμε Βιέννη;» - Οι 35 χώρες του 70ού επετειακού διαγωνισμού (ep.15)