Κόσμος|13.01.2025 15:06
Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι
NewsroomΙσχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα με επίκεντρο την περιοχή Κιούσου στο νότιο τμήμα της Ιαπωνίας και εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) και την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, το μέγεθος του σεισμού ανέρχεται σε 6,9 βαθμούς.
Η ιαπωνική υπηρεσία τόνισε ότι η προειδοποίηση για τσουνάμι αφορά τις επαρχίες Μιγιαζάκι και Κόιτσι. Η προκαταρκτική μέτρηση του σεισμού που ανακοίνωσε νωρίτερα η υπηρεσία ανέφερε μέγεθος 6,4 βαθμών.
Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) έκανε λόγο για μέγεθος 6,6 βαθμών στην αρχική του εκτίμηση. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 37 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το EMSC.
Διαβάστε ακόμη
- Γρίφος η τύχη του Λαριτζανί: Διαψεύδει τον θάνατό του το Ιράν - Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό
- Νέα προθεσμία πήρε ο 23χρονος για τη δολοφονία του Κλεομένη - «Υπάρχει ομερτά» καταγγέλλει η οικογένεια του 20χρονου
- Σκάνδαλο στα social media μετά τα Όσκαρ 2026: Σκουπίδια στο Dolby Theatre και αντιδράσεις για υποκρισία των σταρ
- Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Ο πλανήτης που αποτελείται από λιωμένη λάβα - Ποιος είναι ο μακρινός κόσμος «L98-59d»