Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές μετά από ρώσικη επίθεση στο Κίεβο
NewsroomΑκόμη τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί του Σαββάτου (18/01) στο κέντρο του Κίεβου σε νυχτερινή ρωσική επίθεση, όπως δήλωσε ο Τιμούρ Τκατσένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.
Ο απολογισμός
«Δυστυχώς έχουμε ήδη τέσσερις νεκρούς στη συνοικία Σεβτσένκιβσκι και τρεις τραυματίες», ανέφερε ο Τκατσένκο στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Πρόσθεσε επίσης ότι συντρίμμια από την επίθεση έπεσαν και στη συνοικία Ντεσνιάνσκι, στην άλλη όχθη του ποταμού Δνείπερου που διασχίζει την πρωτεύουσα.
Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο από την πλευρά του δήλωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας πάνω από την πόλη. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνοικία Σεβτσένκιβσκι έχουν σπάσει παράθυρα σε πολλά κτίρια, μεταξύ των οποίων ένας σταθμός του μετρό, ενώ καπνός έβγαινε από ένα κτίριο διαμερισμάτων.
Ένα υδραγωγείο έχει υποστεί ζημιές και συνεργεία έχουν αποσταλεί στο σημείο.
Οι αρχές ήραν την προειδοποίηση για αεροπορικές επιδρομές στην ουκρανική πρωτεύουσα, η οποία ίσχυσε για λίγο περισσότερο από μία ώρα.
- «Στρατιωτικές συνέπειες που δεν έχετε ξαναδεί»: Απειλές Τραμπ μετά από πληροφορίες για νάρκες του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ
- Η σοκαριστική αναφορά της καθηγήτριας πριν πεθάνει - «Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σχολείου και έχασε τη ζωή της»
- Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους για το 2026 - Ποιοι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσά τους
- Η NASA άλλαξε τεχνητά την τροχιά δύο αστεροειδών - Τι σημαίνει αυτό για την άμυνα της Γης