ΗΠΑ: «Γιατί ο πύργος ελέγχου δεν είπε στο ελικόπτερο τι να κάνει;» - Η δήλωση Τραμπ για τη συντριβή στην Ουάσιγκτον
NewsroomΗ σύγκρουση ανάμεσα σε αεροπλάνο της γραμμής και στρατιωτικό ελικόπτερο την Τετάρτη το βράδυ (τοπική ώρα· τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) στην περιοχή της Ουάσιγκτον, που είχε αποτέλεσμα να συντριβεί το αεροσκάφος με 64 επιβαίνοντες στον ποταμό Ποτόμακ, «θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί», έκρινε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Truth Social.
«Το αεροπλάνο βρισκόταν σε τέλεια, συνηθισμένη προσέγγιση στο αεροδρόμιο. Το ελικόπτερο κατευθυνόταν απευθείας πάνω στο αεροπλάνο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή, τα φώτα (προσέγγισης) του αεροπλάνου έλαμπαν, γιατί το ελικόπτερο δεν έκανε άνοδο ή κάθοδο ή στροφή;», διερωτήθηκε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
«Γιατί ο πύργος ελέγχου δεν είπε στο ελικόπτερο τι να κάνει αντί να το ρωτάει αν είδε το αεροπλάνο. Αυτή είναι άσχημη κατάσταση, που είναι φανερό πως θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί», πρόσθεσε.
Έχουν ανασυρθεί 18 πτώματα ως τώρα
Τουλάχιστον 18 πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής μετά τη σύγκρουση αεροπλάνου της γραμμής με ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού κοντά στο εθνικό αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν της Ουάσιγκτον.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 64 άνθρωποι -60 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος- ενώ το ελικόπτερο είχε τριμελές πλήρωμα, ανακοίνωσαν η American Airlines και πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις νωρίτερα.
- «Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα
- Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας
- Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
- Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη