Κόσμος|31.01.2025 15:05
Νορβηγία: Κατασχέθηκε πλοίο για τις ζημιές σε καλώδιο οπτικών ινών στη Βαλτική Θάλασσα
NewsroomΈνα νορβηγικό πλοίο με ρώσικο πλήρωμα ως ύποπτο εμπλοκής στην πρόκληση ζημιών σε καλώδιο οπτικών ινών στη Βαλτική θάλασσα συνελήφθη σήμερα, Παρασκευή (31/1) από τη νορβηγική αστυνομία.
Πώς πραγματοποιήθηκε η σύλληψη
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των αρχών της Λετονίας, ανέφερε η αστυνομία στην πόλη Τρόμσο της βόρειας Νορβηγίας.
«Υπάρχουν υποψίες πως το πλοίο ενεπλάκη στην πρόκληση σοβαρών ζημιών σε καλώδιο οπτικών ινών στη Βαλτική Θάλασσα μεταξύ Λετονίας και Σουηδίας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αστυνομία.
Το πλοίο, που είναι νορβηγικής ιδιοκτησίας και φέρει σημαία Νορβηγίας και κατονομάστηκε ως Silver Dania, είχε αναχωρήσει από την Αγία Πετρούπολη στη Βαλτική θάλασσα και κατευθυνόταν προς το Μουρμάνσκ στον Αρκτικό Κύκλο, ανέφερε η αστυνομία.
Διαβάστε ακόμη
- Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»
- Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών
- Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ
- Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο