Φρίκη στη Γαλλία: Γιατρός κακοποίησε σεξουαλικά 299 παιδιά που βρίσκονταν υπό αναισθησία
NewsroomΠρώην χειρουργός κατηγορείται για κακοποίηση 299 ανήλικων ασθενών, συχνά ενώ εκείνοι ήταν υπό αναισθησία και θα δικαστεί τις προσεχείς μέρες στη Γαλλία.
Ο 73χρονος γιατρός φέρεται να επιτέθηκε και βίασε εκατοντάδες παιδιά, τα περισσότερα πρώην ασθενείς του, μεταξύ 1989 και 2014, κυρίως στη Βρετάνη. Ο ίδιος αποδέχεται κάποιες κατηγορίες, όχι όμως όλες.
Σοβαρά ερωτήματα από τον γαλλικό Τύπο, για το αν και κατά πόσο προστατεύτηκε από τους συναδέλφους του και διοικήσεις νοσοκομείων, παρά την προειδοποίηση του FBI προς τις αρμόδιες Αρχές.
«Η οικογένεια γνώριζε τα πάντα»
Μέλη της οικογένειάς του γνώριζαν για τη δράση του πρώην χειρούργου, αλλά δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν. «Αυτή η ομερτά επέτρεψε να δρα για δεκαετίες», δήλωσε στο BBC δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Ο σατανικός γιατρός βρίσκεται στη φυλακή από το 2017, όταν συνελήφθη ως ύποπτος ότι βίασε τα ανίψια του καθώς και ένα εξάχρονο κορίτσι. Το 2020 καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση.
Τα φρικιαστικά ευρήματα
Η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του και βρήκε κούκλες του σεξ σε μέγεθος παιδιών, περισσότερες από 300.000 εικόνες κακοποίησης παιδιών και χιλιάδες σελίδες ημερολογίων. Ο δράστης αρνήθηκε ότι επιτέθηκε ή βίασε παιδιά και υποστήριξε ότι τα ημερολόγιά του περιέγραφαν απλώς τις «φαντασιώσεις» του.
Σε αρκετές περιπτώσεις ο ίδιος γράφει: «Είμαι παιδόφιλος». Ο πρώην χειρουργός αντιμετωπίζει πάνω από 100 κατηγορίες για βιασμό και περισσότερες από 150 για σεξουαλική επίθεση.
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια