Γάζα: «Έτοιμη» η Χαμάς για τον δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ
NewsroomΗ Χαμάς είναι «έτοιμη να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις της δεύτερης φάσης» της εκεχειρίας με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν σήμερα δύο στελέχη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο Γαλλικό Πρακτορείο, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
«Περιμένουμε οι μεσολαβητές να εκκινήσουν τη δεύτερη φάση»
Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν κυρίως στη «πρόληψη μιας επιστροφής στον πόλεμο, στη στρατιωτική αποχώρηση» του Ισραήλ από τη Γάζα, και «στα κριτήρια» των ανταλλαγών μεταξύ των τελευταίων Ισραηλινών ομήρων και των Παλαιστινίων φυλακισμένων, δήλωσε ο ένας εξ αυτών. «Περιμένουμε οι μεσολαβητές να εκκινήσουν τη δεύτερη φάση», διευκρίνισε ο δεύτερος.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού σκέλους της Χαμάς θα ηγηθεί αντιπροσωπείας που θα επισκεφτεί σήμερα τη Μόσχα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA χθες, Κυριακή, επικαλούμενο πηγή.
Το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, και η αντιπροσωπεία του θα διεξάγουν διαπραγματεύσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε στο RIA η πηγή από την αντιπροσωπεία.
Η Ρωσία έχει σχέσεις με όλους τους σημαντικούς παράγοντες στη Μέση Ανατολή, ανάμεσά τους το Ισραήλ, το Ιράν, ο Λίβανος, η Παλαιστινιακή Αρχή και η Χαμάς.
- Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
- Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
- Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
- Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε σε ηλικία 13 ετών να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης την ημέρα