Το Ισραήλ βομβάρδισε το Λίβανο: «Στοχεύσαμε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ»
NewsroomΟ ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μετά τα μεσάνυχτα πως βομβάρδισε «δυο στρατιωτικές εγκαταστάσεις» στο έδαφος του Λιβάνου που «περιείχαν όπλα της Χεζμπολά» κατά «παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός», χωρίς να διευκρινίσει πού βρίσκονταν, πότε επλήγησαν, ή αν υπήρξαν θύματα.
Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε για να εξαλείψουμε κάθε απειλή
Διεμήνυσε μέσω X ότι «συνεχίζει να επιχειρεί για να εξαλείψει κάθε απειλή εναντίον του κράτους του Ισραήλ» και να αποτρέψει την ανασύνταξη του λιβανικού κινήματος, που πρόσκειται στο Ιράν.
Ο ισραηλινός στρατός υποτίθεται πως θα ολοκλήρωνε την 26η Ιανουαρίου την απόσυρσή του από τον νότιο Λίβανο, όπου πλέον θα μπορούν να είναι ανεπτυγμένοι μόνο ο λιβανικός στρατός και κυανόκρανοι του ΟΗΕ, όπως προβλέπει η συμφωνία.
Αλλά η προθεσμία για αυτό μετατέθηκε για την 18η Φεβρουαρίου, κατόπιν ανακοίνωσης των ΗΠΑ, που είναι ενταγμένες στην επιτροπή επιτήρησης της συμφωνίας.
Πάντα με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Χεζμπολά οφείλει παράλληλα να αποσύρει τους μαχητές της 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα και να διαλύσει κάθε εναπομείνασα στρατιωτική υποδομή της.
Παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, το Ισραήλ συνεχίζει να εξαπολύει συχνά βομβαρδισμούς στον Λίβανο.
Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολά άρχισαν την 8η Οκτωβρίου 2023, μια ημέρα μετά την άνευ προηγουμένου έφοδο της Χαμάς, συμμάχου του λιβανικού κινήματος, σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, το έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
- Το «δεν έχουμε άλλα» του Μητσοτάκη στους αγρότες, το άνοιγμα του Ανδρουλάκη στα αριστερά του και η υποτιμητική φράση της Καρυστιανού για τους υπόλοιπους συγγενείς
- Ώρα μηδέν για τα μπλόκα των αγροτών - Τι θα ζητήσουν σήμερα από τον Μητσοτάκη
- «Σαν ταινία φρίκης»: Τραγικός ο απολογισμός μετά τον εκτροχιασμό τρένων στην Ισπανία - Αυξήθηκαν στους 39 οι νεκροί, δεκάδες οι σοβαρά τραυματίες
- Η νέα απειλή Τραμπ για δασμούς, η απάντηση των Ευρωπαίων και οι ισορροπίες στη… γειτονιά - Τα νέα δεδομένα «διαβάζει» η Αθήνα