Γάζα: Η Χαμάς παρέδωσε τρεις Ισραηλινούς ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό – Έξαλλοι στο Ισραήλ με το σόου της απελευθέρωσης
NewsroomΗ Χαμάς παρέδωσε σήμερα τρεις Ισραηλινούς ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό στην Ντέιρ Αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με απευθείας τηλεοπτικά πλάνα ισραηλινών μέσων και δημοσιογράφους του AFP.
Οπλισμένοι μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος είχαν προηγουμένως οδηγήσει τους τρεις ομήρους να ανέβουν σε εξέδρα προτού τους παραδώσουν στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην Ντέιρ Αλ Μπάλαχ.
Περιστοιχισμένοι από μαχητές της Χαμάς, οι όμηροι Ορ Λεβί, Ελί Σαραμπί και Οχάντ Μπεν Αμί, που φαινόντουσαν αδυνατισμένοι και αδύναμοι, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα εβραϊκά μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, προτού παραδοθούν στη συνέχεια στα μέλη του Ερυθρού Σταυρού που θα τους μεταφέρει για να τους παραδώσει στις ισραηλινές δυνάμεις.
Στη σκηνή, η οποία προετοιμάστηκε επίσης για μια «τελετή» απελευθέρωσης των ομήρων, γράφτηκε ένα μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με φόντο το σχέδιό του να καταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας: «Είμαστε η επόμενη μέρα». Επιπλέον, κρέμασαν μια πινακίδα με την επιγραφή "Total Victory", με μια φωτογραφία του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
- Γιατί το Λιμενικό είχε κλειστή τη θερμική κάμερα στην πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - «Δεν κρίθηκε αναγκαίο»
- «Απόβαση» των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Νέος γύρος κινητοποιήσεων από Δευτέρα
- Γυναικοκτονία στη Νάπολη: Σκότωσε την 22χρονη αδερφή του επειδή άκουγε δυνατά μουσική
- 4 Φεβρουαρίου 1843: Η μέρα που ορφάνεψε η Ελλάδα - Η ανέκδοτη επιστολή για το θάνατο του Κολοκοτρώνη αφού πρώτα «συμπεθέρεψε η κάπα με τη γούνα»