Γαλλία: Τουλάχιστον 12 τραυματίες από ρίψη χειροβομβίδας σε μπαρ στην Γκρενόμπλ – Τι εξετάζει η Αστυνομία
NewsroomΡίψη χειροβομβίδας χθες το βράδυ στο εσωτερικό μπαρ σε συνοικία που θεωρούν νευραλγικής σημασίας οι αρχές της Γκρενόμπλ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο σοβαρά, με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μη εξαιρουμένης της τρομοκρατικής ενέργειας.
«Κάποιος μπήκε, πέταξε χειροβομβίδα, δεν είπε ούτε λέξη απ’ ό,τι φαίνεται, μετά τράπηκε σε φυγή», είπε στον Τύπο ο εισαγγελέας Φρανσουά Τουρέ ντε Κουρσί, παρών στον τόπο της επίθεσης.
Δεν αποκλείεται «καμία» υπόθεση για το έγκλημα «ως αυτό το στάδιο», πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός.
«Μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας»
Πάντως μάλλον «μπορεί να αποκλειστεί» το ενδεχόμενο να επρόκειτο για «καθαρά τρομοκρατική ενέργεια», καθώς «τίποτα δεν μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι (η επίθεση) συνδεόταν με την τρομοκρατία», πρόσθεσε ο Φρανσουά Τουρέ ντε Κουρσί, μιλώντας για «πράξη ακραίας βίας» που «θα μπορούσε να συνδέεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με ξεκαθάρισμα λογαριασμών».
«Το πρόσωπο» που έριξε τη χειροβομβίδα φέρεται να ήταν επίσης «οπλισμένο με (σ.σ. αυτόματο τουφέκι εφόδου) Καλάσνικοφ, όμως αυτό μένει να εξακριβωθεί. Δεν είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε αυτό το Καλάσνικοφ. A priori, οι ζημιές προκλήθηκαν από την έκρηξη της χειροβομβίδας», εξήγησε.
Τη στιγμή που ανατινάχτηκε η χειροβομβίδα, στο κατάστημα βρίσκονταν «πολλοί πελάτες», σύμφωνα με τον ίδιο.
Τι εξετάζει η Αστυνομία
Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 20:00 (τοπική ώρα· 21:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία του Ολυμπιακού Χωριού, στην οποία δίνουν γενικά προτεραιότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας, στο νότιο τμήμα της Γκρενόμπλ. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι η σύνδεση με τη διακίνηση ναρκωτικών, κατά τον εισαγγελέα.
Ο απολογισμός περί τις 23:00 (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) έκανε λόγο για κάπου δώδεκα ανθρώπους στους οποίους προσφέρθηκαν φροντίδες από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, που έσπευσαν επιτόπου μαζικά, ανάμεσά τους δυο σοβαρά τραυματισμένους, που πάντως δεν θεωρείται πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, πάντα κατά τον εισαγγελέα Τουρέ.
- «Μου ζήτησαν 12.000 ευρώ για δωρεάν φάρμακα»: Σοκάρουν οι καταγγελίες για την κλινική στη Θεσσαλονίκη
- Νέο σκάνδαλο με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην Ελλάδα: «Μαϊμού» βιολογικά και κοπάδια «φαντάσματα»
- Γιγαντιαία απάτη στην ΕΕ: Πουλούσαν ανακατασκευασμένα κινητά για καινούργια - Ζημιά πάνω από 300 εκατ. ευρώ
- AI vs IKEA: Τι έγινε όταν έβαλαν την Τεχνητή Νοημοσύνη να συναρμολογήσει τα έπιπλα που κανείς μας δεν μπορεί;