Βερολίνο: Ένας 18χρονος Τσετσένος συνελήφθη ως ύποπτος για επίθεση – Πιθανός στόχος η πρεσβεία του Ισραήλ
NewsroomΈνας 18χρονος Ρώσος συνελήφθη στη Γερμανία με την κατηγορία ότι σχεδίαζε μια «πολιτικά υποκινούμενη» επίθεση στο Βερολίνο, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία σήμερα, δύο ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
Ο νεαρός συνελήφθη την Πέμπτη στο Βρανδεμβούργο και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή, ανέφεραν η αστυνομία και η γενική εισαγγελία. Οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν αφού έλαβαν «πληροφορίες για ένα πιθανό σχέδιο επίθεσης στο Βερολίνο και κατόπιν εντατικών ερευνών υπό τις οδηγίες της γενικής εισαγγελίας» ανέφεραν οι δύο πηγές στην ανακοίνωσή τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Tagesspiegel, ο ύποπτος είναι Τσετσένος και σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στο Βερολίνο.
Η αστυνομία απέφυγε να σχολιάσει το κίνητρο και να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τον στόχο του 18χρονου, αναφέροντας μόνο ότι ερευνάται για την κατηγορία ότι σχεδίαζε μια σοβαρή βιαιοπραγία που έθετε σε κίνδυνο το κράτος.
- «Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα
- Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας
- Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
- Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη