Χιλή: Μπλακάουτ σε όλη τη χώρα - Προσπαθούν να εντοπίσουν τη βλάβη
NewsroomΜεγάλο μπλακάουτ σημειώθηκε σήμερα σε μια τεράστια έκταση της Χιλής, από τον βορρά όπου δραστηριοποιούνται πολλές εταιρείες εξόρυξης μέχρι τις κεντρικές και νότιες περιοχές, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Σαντιάγκο.
Το Εσκοντίδα, το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο, έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανέφερε μια πηγή στο πρακτορείο Reuters. Η εταιρεία Antofagasta είπε ότι τα ορυχεία της λειτουργούν με εφεδρικές γεννήτριες.
Χάος στους δρόμους
Διακοπή ρεύματος σημειώνεται από τις βόρειες περιοχές Αρίκα και Παρινακότα μέχρι το Λος Λάγκος, στα νότια, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της Χιλής (SENAPRED). Δεν έχουν αναφερθεί ωστόσο επείγουσες καταστάσεις.
Οι φωτεινοί σηματοδότες στην πρωτεύουσα δεν λειτουργούσαν, είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters. Έχει επηρεαστεί επίσης το μετρό του Σαντιάγκο, που μεταφέρει καθημερινά εκατομμύρια επιβάτες.
Οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος προσπαθούν να εντοπίσουν τη βλάβη και να τη διορθώσουν, πρόσθεσε η SENAPRED.
- Πανελλήνια θλίψη για τους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ: Πώς κόπηκε το νήμα της ζωής τους - Τα νεότερα για τους τραυματίες
- Η αλήθεια για τα εμβόλια και την ευλογιά των αιγοπροβάτων, το άδειασμα στην Διαμαντοπούλου και η αναδίπλωσή της και η εν κρυπτώ δοξαζόμενη Καρυστιανού
- Σιδηρόδρομος: Εφιάλτης η βλάστηση - Αποσπασματικές οι εργολαβίες και «μπαλάκι» οι ευθύνες
- «Σπριντ» μέχρι το Πάσχα για την κυβέρνηση: Η ατζέντα των παρεμβάσεων και ο σχεδιασμός μήνα - μήνα