Αίγυπτος: Έτοιμο το σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας – Η απάντηση στην «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής» του Τραμπ
NewsroomΟ Αιγύπτιος υπουργός των Εξωτερικών Μπαντρ Αμπντελάτι δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο ανοικοδόμησης της Αιγυπτιακής Γάζας που διασφαλίζει ότι οι Παλαιστίνιοι θα παραμείνουν στα εδάφη τους, έχει καταρτιστεί και θα παρουσιαστεί στην έκτακτη αραβική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου.
Παράλληλα το Κάιρο καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να «ασκήσει μεγαλύτερη πίεση» στο Ισραήλ για να επιβάλει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.
Ωστόσο, το Ισραήλ αναστέλλει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, και προειδοποιεί για «πρόσθετες συνέπειες» εάν η Χαμάς δεν αποδεχθεί την παράταση της κατάπαυσης του πυρός.
Το σχέδιο της Αιγύπτου έρχεται ως απάντηση στο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ, για να μετατρέψει την Λωρίδα της Γάζας σε «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής». Κίνηση που έχει προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις στον αραβικό κόσμος, με αποτέλεσμα η Αίγυπτος να καρατίσει σχέδιο για την απόρριψη της αμερικανικής πρότασης.
Κι αυτό γιατί η Αίγυπτος θα υποχρεωθεί, βάσει του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, να υποδεχθεί τους Παλαιστίνιους εκτοπισμένους από την Λωρίδα της Γάζας.
- Η Σούδα που συνιστά κίνδυνο για την Ελλάδα, η οργή του νομικού κόσμου για τον Γεραπετρίτη και ο Τσίπρας που «ψαρεύει» σε πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Ο Τραμπ ενώπιον των αντιφάσεων του
- Τα μηνύματα Μητσοτάκη στη Βουλή: Τι είπε για οικονομία, άμυνα και μεταναστευτικό - Οι αιχμηρές αναφορές στους… πατριώτες της φακής
- Το «αύριο» της κρίσης: Γιατί η επιχείρηση ΗΠΑ-Ισραήλ μπορεί να γεννήσει νέους κύκλους αίματος