Ο Πούτιν στο Κουρσκ με στρατιωτική στολή: «Στρατιώτες που συνελήφθησαν θα αντιμετωπιστούν ως τρομοκράτες»
NewsroomΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη (12/3), στρατεύματα που συμμετέχουν στην αντεπίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην περιφέρεια Κουρσκ από τότε που ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν απρόσμενη διασυνοριακή επίθεση τον Αύγουστο του 2024.
Ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε κέντρο ελέγχου των ρωσικών δυνάμεων και ενημερώθηκε από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, Βαλέρι Γερασίμοφ, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πλέον περικυκλωμένες. Ο Πούτιν τόνισε πως οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να απελευθερώσουν πλήρως την περιοχή το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με το Reuters.
«Oι στρατιώτες που συνελήφθησαν θα αντιμετωπιστούν ως τρομοκράτες»
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ρωσικού στρατού Βαλέρι Γκεράσιμοφ ανακοίνωσε στον Ρώσο πρόεδρο ότι 430 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν κατά την πρόσφατη προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ.
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες, βλέποντας ότι ήταν μάταιο να συνεχίσουν την αντίσταση, άρχισαν να παραδίδονται και 430 αιχμαλωτίστηκαν» είπε ο Γκεράσιμοφ, οι δηλώσεις του οποίου αναμεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.
Ο Πούτιν είπε ότι οι αιχμάλωτοι αυτοί θα αντιμετωπιστούν ως «τρομοκράτες».
«Η Ουκρανία θα συνεχίσει να πολεμά στο Κουρσκ όσο χρειαστεί»
Από την πλευρά του, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι, δήλωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν «για όσο είναι σκόπιμο και απαραίτητο» τις επιχειρήσεις τους στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, συμπληρώνοντας ότι οι μάχες συνεχίζονται γύρω από την πόλη Σούντζα.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο στρατηγός Σίρκι υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως προτεραιότητά του είναι οι ζωές των στρατιωτών. Για τον σκοπό αυτόν, ανέφερε, οι ουκρανικές δυνάμεις «μετακινούνται σε πιο ευνοϊκές θέσεις, όταν κρίνεται απαραίτητο», χρησιμοποιώντας μια φράση που συνήθως υποδηλώνει υποχώρηση.
- Η τακτική που φέρνει θύματα μετανάστες, οι βολικά απενεργοποιημένες κάμερες του Λιμενικού και το κακό τάιμινγκ του επιτελείου του Τσίπρα
- Τέμπη: Αβεβαιότητα για την πυραντοχή των καθισμάτων των τρένων - Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς και πραγματογνώμονες
- Διπλωματικό «σπριντ» δύο εβδομάδων - Η δύσκολη γεωπολιτική εξίσωση και οι κινήσεις της Αθήνας
- Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κέρκυρα - Ανεμοστρόβιλος στον Αφιώνα προκάλεσε ζημιές σε σπίτια