Η Άγκυρα «εκπαιδεύεται» πάνω από την Κύπρο λίγο πριν τη σύνοδο της Γενεύης
Μαρία ΖαχαράκηΟι διπλωματικές διακηρύξεις στη Γενεύη μπορεί να αποσκοπούν στην εξομάλυνση και τη διαπραγμάτευση, ωστόσο η Άγκυρα επιλέγει να στέλνει διαφορετικά μηνύματα από τον αέρα.
Λίγο πριν από τη σύνοδο, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις νότια της Κύπρου, διαφημίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΑΜ στο λογαριασμό του στο Χ:
«Με τη συμμετοχή μαχητικών και υποστηρικτικών αεροσκαφών μας που απογειώθηκαν από διάφορες βάσεις της πολεμικής μας Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο της Μεσογείου, νότια της νήσου Κύπρου».
Η επιλογή της χρονικής στιγμής, λίγο πριν από μια σύνοδο, προκαλεί ερωτήματα και δείχνει ενδεχομένως ότι η Άγκυρα συνεχίζει να λειτουργεί βάσει της λογικής του τετελεσμένου, προβάλλοντας στρατιωτική ισχύ την ώρα των κρίσιμων συνομιλιών σήμερα για το Κυπριακό.
- Οργή κατά ΔΕΔΔΗΕ: «Κατηγορούν τον γιο μου για ρευματοκλοπή ύψους 2.100 ευρώ από τότε που ήταν ανήλικος»
- Τι έδειξε το νέο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την τραγωδία στα Τέμπη - Στο μικροσκόπιο για έλεγχο όλα τα επιβατικά τρένα
- Επανάσταση στην Ιατρική: Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου με δότρια γυναίκα που υποβλήθηκε σε υποβοηθούμενη ευθανασία
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Πώς ξεκινά, πώς ολοκληρώνεται και οι κρίσιμες πλειοψηφίες στη Βουλή