Κόσμος|09.11.2018 12:27

Ο ομογενής που επέζησε στο Λας Βέγκας και πέθανε στην Καλιφόρνια

Newsroom

Στις 2 Οκτωβρίου 2017 ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ ανοίγει πυρ από τον 32ο όροφο του Mandala Bay Hotel στο Λας Βέγκας και πυροβολεί αδιακρίτως στο χώρο που διεξαγόταν συναυλία κάντρι μουσικής, σκοτώνοντας 58 ανθρώπους και τραυματίζοντας 515. Ήταν το χειρότερο περιστατικό του είδους (ένοπλη μαζική επίθεση) στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία.

Ένας από τους επιζήσαντες αυτού του μακελειού ήταν ο 26χρονος τότε ομογενής, Τηλέμαχος Ορφανός, ο οποίος τελικά έχασε τη ζωή του ένα χρόνο μετά, στην επίθεση στο μπαρ της Καλιφόρνια, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ο 27χρονος απολάμβανε το ποτό του μαζί με τους φίλους του, όταν ο πρώην πεζοναύτης Ιαν Ντέιβιντ Λονγκ με πιθανά ψυχολογικά προβλήματα, άνοιξε πυρ και σκότωσε 12 ανθρώπους. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε μοιραστεί ο ίδιος στο προφίλ του, ο Ορφανός εργαζόταν στην εταιρεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων «Infiniti of Thousand Oaks» και είχε υπηρετήσει στο Αμερικανικό Ναυτικό. Επιπλέον, είχε φοιτήσει στο Moorpark College και ανήκε στην ομάδα «Route 91» στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι που είχαν επιβιώσει από την επίθεση στο Λας Βέγκας. Μάλιστα, η σελίδα στο Facebook που διαχειρίζεται η συγκεκριμένη ομάδα, έγραψε για τον θάνατο του ομογενούς: «Είναι επιβεβαιωμένο ότι χάσαμε ένα μέλος της Route 91 στη χθεσινοβραδινή επίθεση, τον βετεράνο του ναυτικού, Τηλέμαχο Ορφανό. Σε ευχαριστούμε για τη βοήθεια και την αυτοθυσία σου». 

Η μητέρα του, συντετριμμένη, δήλωσε στο ABC, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην οπλοκατοχή: «Ο Τηλέμαχος ήταν και στην επίθεση στο Λας Βέγκας. Όμως εκείνο το βράδυ γύρισε στο σπίτι του. Χθες δεν γύρισε. Δεν θέλω ούτε προσευχές, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω να μπουν περιορισμοί στην οπλοκατοχή. Τέρμα στα όπλα». 

T

ΚαλιφόρνιαομογενήςΤηλέμαχος Ορφανόςεπίθεση