Η Ουκρανία παρέλαβε τη νέα πρόταση για τα ορυκτά - «Δεν αναγνωρίζουμε τη βοήθεια των ΗΠΑ ως δάνειο», λέει ο Ζελένσκι
NewsroomΟ πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μια νέα εκδοχή της συμφωνίας για τα ορυκτά στρατηγικής σημασίας, «εντελώς διαφορετική» από το προηγούμενο πλαίσιο.
«Ο Πούτιν φοβάται τις συνομιλίες μαζί μου»
«Η ουκρανική πλευρά (…) έλαβε επισήμως σήμερα τις αμερικανικές προτάσεις» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες της νέας εκδοχής.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρόταση δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για την Ουκρανία.
Ο Ζελένκσι είπε ότι το προσχέδιο συμφωνίας είναι «εντελώς διαφορετικό» από όσα συζητούσε και θα χρειαστεί περαιτέρω μελέτη από τις νομικές υπηρεσίες. Πρόσθεσε ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια συμφωνία που απειλεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωσή της και ότι η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια ως δάνειο.
Ο Ζελένσκι κατηγόρησε επίσης τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι επιδιώκει να παρατείνει τον πόλεμο, με την πρότασή του για μια «μεταβατική κυβέρνηση» στην Ουκρανία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. «Όλα αυτά που κάνει καθυστερούν κάθε δυνατότητα (…) διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό του πολέμου», σχολίασε.
«Ο Πούτιν φοβάται τις συνομιλίες μαζί μου», ισχυρίστηκε. Όπως είπε, η χώρα του θα συμφωνούσε για τη διεξαγωγή συνομιλιών με οποιονδήποτε άλλο εκπρόσωπο της Ρωσίας, πέραν του Πούτιν.
- Φρικιαστική γυναικοκτονία στην Ελβετία: 41χρονος αποκεφάλισε, τεμάχισε και πολτοποίησε τη σύζυγό του
- Ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει στη μουσική βιομηχανία - Η αποκάλυψη του Χρήστου Νικολόπουλου
- Βίντεο-σοκ από την Αττική Οδό: Η στιγμή που μηχανή παρασέρνει τροχονόμο για να ξεφύγει από μπλόκο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιλεκτικές απαντήσεις και «δικαίωμα της σιωπής» από τον Ξυλούρη στην Εξεταστική