Κόσμος|01.05.2019 14:07

Τραμπ σε Ερντογάν: «Παραιτήσου από τους S-400!»

Newsroom

Το παρασκήνιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ για τους S-400 αποκαλύπτουν σήμερα πηγές από την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ατμόσφαιρα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Λευκό Παλάτι ως «άκρως απογοητευτική», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα αρθρογράφος της εφημερίδας ‘Γενί Τσαγ’, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια από το Λευκό Παλάτι της Άγκυρας, προκειμένου να επιτύχει μία τετ α τετ συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ έστω και για 20 λεπτά. Ωστόσο ο Λευκός Οίκος ήταν κάθετα αρνητικός. Η μοναδική απάντηση που ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν ότι «μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία μπορεί να γίνει» και το χρόνο θα τον καθόριζε μάλιστα η αμερικανική πλευρά. Το ήδη αρνητικό κλίμα για την τουρκική πλευρά επισφραγίστηκε μετά και το τηλεφώνημα Ερντογάν – Τραμπ στις 29 Απριλίου.

Τι ειπώθηκε όμως στο τηλεφώνημα αυτό;

Πληροφορίες μέσα από το Λευκό Παλάτι στην Άγκυρα αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο δεν έδωσε θετική απάντηση στην πρόταση του Τούρκου προέδρου για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για τους S-400, αλλά «έκοψε» και την όποια διάθεση για συμβιβασμό επέδειξε ο Ταγίπ Ερντογάν στο τηλέφωνο, λέγοντάς του επιτακτικά «Παραιτηθείτε από τους S-400».

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΝτόναλντ ΤραμπS-400