Κόσμος|10.04.2025 13:53

Εμπορικός πόλεμος: Η Κίνα απαντά με... Μάο στους δασμούς του Τραμπ - Δείτε το βίντεο

Newsroom

Πολύ πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η μείωση του διμερούς εμπορίου έως και 80%, αλλά και η «εξαΰλωση» του 7% του παγκόσμιου ΑΕΠ σύμφωνα με τον ΠΟΕ, λόγω των δασμών που επιβάλλουν μεταξύ τους ΗΠΑ και Κίνα.

Το Πεκίνο διαμηνύει ότι θα πολεμήσει μέχρι τέλους, με τον εμπορικό πόλεμο Κίνας - ΗΠΑ να κλιμακώνεται επικίνδυνα. Μάλιστα, το Υπουργείο Εξωτερικών του ασιατικού γίγαντα δημοσίευσε ένα βίντεο από τον πρώην ηγέτη της χώρας, Μάο Τσε Τουνγκ, τονίζοντας ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα.

Η ομιλία του Μάο έγινε το 1953, όταν ο ίδιος αναφερόταν στον πόλεμο στην Κορέα. «Ως προς το πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος, δεν είμαστε εμείς που θα το αποφασίσουμε. Εξαρτάτο από τον πρόεδρο Τρούμαν και τώρα εξαρτάται από τον πρόεδρο Αϊζενχάουερ ή όποιον είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Στο χέρι τους είναι. Ανεξάρτητα από το πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος, εμείς δεν θα υποκύψουμε ποτέ. Θα παλέψουμε μέχρι να θριαμβεύσουμε πλήρως».

ΗΠΑΚίναεμπορικός πόλεμοςειδήσεις τώραΠαγκόσμιος Οργανισμός ΕμπορίουΝτόναλντ ΤραμπειδήσειςΣι Τζινπίνγκ