Κόσμος|02.05.2019 18:53

Βενεζουέλα: Επίδειξη ισχύος από τον Μαδούρο - Παρελαύνει με τον στρατό (vid)

Newsroom

Η «Επιχείρηση Ελευθερία» του Χουάν Γκουαϊδό, με στόχο την ανατροπή του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα βίαιων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι κι έχασε τη ζωή της μια 27χρονη κοπέλα

Κι ενώ η «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά τον Μαδούρο απέτυχε, ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας εμφανίστηκε την Πέμπτη στο Καράκας να παρελαύνει με τον στρατό, ευχαριστώντας τις ένοπλες δυνάμεις που «αντιστάθηκαν στην ιμπεριαλιστική σκευωρία με στόχο την ανατροπή» του. 

«Η πίστη είναι μια αξία που είτε την έχεις είτε όχι. Ξέρω ότι δεν θα προδώσετε την πατρίδα», ανέφερε ο Μαδούρο μιλώντας στους στρατιώτες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση και συμπλήρωσε: «Πόσους θανάτους θα μετρούσαμε αν ξεσπούσε εμφύλιος πόλεμος εξαιτίας της αναισθησίας  των πραξικοπηματιών και των προδοτών;». 

T

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατέληξε λέγοντας: «Δεν θα παραδωθούμε ποτέ». Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε για να επιβεβαιώσει την «αφοσίωση των ενόπλων δυνάμεων» και τη στήριξη στον Μαδούρο, μετά την «αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής» του προέδρου. 

Νικολάς ΜαδούδοΒενεζουέλαστρατός