Πολιτικές ζυμώσεις στο Βατικανό: Συνάντηση Τραμπ, Ζελένσκι, Μακρόν, Στάρμερ στο περιθώριο της κηδείας του πάπα Φραγκίσκου
NewsroomΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο Ουκρανός ηγέτης Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ είχαν σήμερα μια θετική συνάντηση στο περιθώριο της κηδείας του πάπα Φραγκίσκου, στο Βατικανό, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Ερωτηθείσα για τη φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου της ουκρανικής προεδρίας με τους τέσσερις ηγέτες να συνομιλούν όρθιοι σε κύκλο στη Ρώμη, η γαλλική προεδρία σχολίασε: «Επιβεβαιώνουμε τη συνάντηση, η οποία ήταν θετική».
Επίκειται νέα συνάντηση με τον Ζελένσκι
Στο περιθώριο της κηδείας ο Τραμπ και Ζελένσκι είχαν ένα τετ α τετ 15 λεπτών. Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνική δικτύωσης φαίνονται να κάθονται σε δύο κόκκινες καρέκλες στη βασιλική του Άγιου Πέτρου.
Ο διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Στίβεν Τσέουνγκ έκανε λόγο για μία εποικοδομητική συνομιλία. «Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Ζελένσκι συναντήθηκαν κατ'ιδίαν σήμερα και είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνομιλία».
Σύμφωνα με τον Τσέουνγκ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά εντός της ημέρας.
- Αυτοί είναι οι 12 βασικοί όροι της συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν: Τι προβλέπεται για πυρηνικά, Ορμούζ και πετρέλαιο
- Διμέτωπη επίθεση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη - Τσίπρα: Ο «τζάμπα 1» συναγωνίζεται τον «τζάμπα 2»
- Η «γλώσσα των κλεφτών»: Πώς οι σοβιετικές φυλακές διέδωσαν τα πιο διάσημα κορακίστικα της Ρωσίας
- Το βίντεο που μάγεψε το ίντερνετ: Ο αυθόρμητος χορός μικρού κοριτσιού υπό τις μελωδίες του πιάνου στο Σύνταγμα