Κόσμος|02.05.2019 22:22
Βενεζουέλα: Τη σύλληψη Λεοπόλδου Λόπες ζητεί το Ανώτατο Δικαστήριο
NewsroomΈνταλμα σύλληψης σε βάρος του ηγέτη της αντιπολίτεσης Λεοπόλδο Λόπες εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές της Βενεζουέλας, με το αιτιολογικό ότι παραβίασε τη δικαστική εντολή του 2017 με την οποία είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του ότι η εκτέλεση του εντάλματος ανατέθηκε στις υπηρεσίες πληροφοριών (Sebin).
Την Τρίτη ο Λόπες έφυγε από το σπίτι του στο Καράκας και εμφανίστηκε δίπλα στον Χουάν Γκουαϊδό, τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της χώρας, σε μια κινητοποίηση εναντίον του Νικολάς Μαδούρο. Αργότερα την ίδια ημέρα κατέφυγε στην πρεσβεία της Ισπανίας.
Διαβάστε ακόμη
- 100 χρόνια ΠΑΟΚ: Ένας αιώνας ζωής, ένας αιώνας Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων
- Επιχείρηση «γαλάζιας» συσπείρωσης: Οι ζυμώσεις, τα επόμενα ραντεβού και η προσπάθεια για αλλαγή ατζέντας
- ΕΝΦΙΑ, αντικειμενικές αξίες και η νέα πραγματικότητα της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα
- Το εικοσαήμερο φιάσκο με τον Λαζαρίδη, οι δημοσκοπήσεις που αποτύπωσαν την δυσαρέσκεια και η παρέμβαση της Ντόρας που «καθάρισε» την ιστορία