Ο Ερντογάν ζητεί επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη
NewsroomΟ Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε το Σάββατο σαφώς να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της επανάληψης των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη όπου νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυριότερου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο έχασε επίσης τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Άγκυρα στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, έχει ήδη καταθέσει αίτημα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας για ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας παρατυπιών, όπως υποστηρίζει, και για διεξαγωγή νέων εκλογών.
«Υπάρχει εδώ μια αντιπαράθεση, είναι σαφές. Υπάρχει εδώ μια παρατυπία, αυτό είναι επίσης σαφές. Ας πάμε στον λαό και ας δούμε τι λέει και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα το δεχθούμε», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς Τούρκους επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει την πλήρη υποστήριξή της σε ξένους επενδυτές και πρόσθεσε πως αν και οι επιθέσεις στην οικονομία μέσω της τουρκικής λίρας συνεχίζονται, η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο της κατάστασης.
«Αν και οι προσπάθειες να καταρρεύσει η οικονομία μας μέσω της συναλλαγματικής ισοτιμίας συνεχίζονται, έχουμε τον έλεγχο τώρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
- Πρωτοφανές κυνηγητό στη Ζάκυνθο: 33χρονος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία επιτέθηκε σε αστυνομικούς και διέφυγε τρεις φορές
- Χαϊδάρι: Σκληρή μάχη για τη ζωή της δίνει η 13χρονη - Έπαθε τέσσερις ανακοπές στο χειρουργείο
- Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της Ελευθερίας
- «Με τρύπησαν στα δάχτυλα και έβγαινε ωχρό υγρό»: Η δραματική περιγραφή εκκαθαριστή του Τσερνόμπιλ 40 χρόνια μετά