Τουρκία: Η «μαφία» των νοθευμένων τυριών σαρώνει τη χώρα
Μαρία ΖαχαράκηΗ Τουρκία καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα κρίση στο χώρο των τροφίμων, με την διακίνηση εκτεταμένων ποσοτήτων νοθευμένων τυριών να απειλεί την αγορά και την υγεία των καταναλωτών.
Μετά τις εκτεταμένες κατασχέσεις 300 τόνων νοθευμένων τροφίμων, που παρασκευάζονται από γαλακτοκομικά προϊόντα, στην Άγκυρα και 30 τόνων νοθευμένου κασεριού και λευκού τυριού στο Αφιόν τους προηγούμενους μήνες, συνελήφθη στον Σαγγάριο ιδιοκτήτης βιοτεχνίας που είχε παράξει 5 τόνους τυριού, φτιαγμένου από επανεπεξεργασμένα ληγμένα ή σχεδόν ληγμένα τυριά, συνολικής αξίας 1,5 εκατομμυρίου τουρκικών λιρών (35.000 €).
Οι έρευνες αποκάλυψαν πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν χρησιμοποιούσε καν γάλα στην παραγωγή του κασεριού. Αντιθέτως, συγκέντρωνε ληγμένα ή σχεδόν ληγμένα τυριά από την αγορά και τα επανεπεξεργάζονταν, προσπαθώντας να ανακυκλώσει την πρώην ποιότητα σε νέο, δήθεν φρέσκο προϊόν.
Στις επίσημες ανακοινώσεις τονίστηκε ότι τα κατασχεμένα τυριά κατασχέθηκαν για να καταστραφούν.
Η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει έναν κόσμο παρανομίας στον παραγωγικό ιστό της Τουρκίας, που απλώνεται από το νοθευμένο αλκοόλ μέχρι τα τρόφιμα καθημερινής κατανάλωσης.
- Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: Το γνώριμο φαινόμενο επέστρεψε - Τι το προκαλεί και πότε θα υποχωρήσει
- Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε τον 85χρονο αδελφό του
- Ιστορική ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες που θα υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό
- Θρίλερ στη Γαλλία: Συναγερμός για την 11χρονη Lyhanna - Εντοπίστηκε σορός κοντά στο σημείο εξαφάνισής της