ΟΗΕ: 875 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε σημεία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας τις τελευταίες εβδομάδες
NewsroomΗ Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε σήμερα ότι έχει καταγράψει τουλάχιστον 875 φόνους τις τελευταίες έξι εβδομάδες σε σημεία διανομής βοήθειας στη Γάζα τα οποία διαχειρίζεται το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα (GHF) και σε οχηματοπομπές που διαχειρίζονται άλλες οργανώσεις αρωγής, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών.
Η πλειονότητα αυτών που σκοτώθηκαν έχασαν τη ζωή τους κοντά σε σημεία διανομής του GHF, ενώ οι 201 σκοτώθηκαν στις διαδρομές άλλων οχηματοπομπών με ανθρωπιστική βοήθεια.
Το GHF χρησιμοποιεί ιδιωτικές αμερικανικές εταιρίες ασφαλείας και επιμελητείας για την παράδοση προμηθειών στη Γάζα, παρακάμπτοντας σε μεγάλο βαθμό ένα σύστημα υπό τον ΟΗΕ που σύμφωνα με το Ισραήλ επέτρεπε στους μαχητές να λεηλατούν φορτία με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζονταν για αμάχους. Η Χαμάς αρνείται τις κατηγορίες αυτές.
Το GHF έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί ότι έχουν συμβεί περιστατικά στα δικά του σημεία και κατηγορεί τα Ηνωμένα Έθνη για παραπληροφόρηση.
- Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Παναγόπουλου: Η παραίτηση Στρατινάκη, οι εξηγήσεις του συζύγου της και η απάντηση του Κακούση της ΕΡΤ
- Τι λέει ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας - «Είναι ψύχραιμος»
- Εφιάλτης με κρυφή κάμερα: «Κάναμε σεξ σε ξενοδοχείο και μάθαμε πως μας παρακολούθησαν χιλιάδες άτομα»
- Σοφία Μουτίδου: «Μου είχαν πει ότι η κόρη μου μυρίζει, επειδή δεν έχει βαφτιστεί»