Κόσμος|08.05.2019 16:37

Τραγωδία στη Μόσχα: Υπάλληλοι του αεροδρομίου γελούν με το φλεγόμενο αεροσκάφος (vids)

Newsroom

Η σοκαριστική στιγμή που το αεροσκάφος της Aeroloft τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, έχει κάνει από τη Δευτέρα (6/5) τον γύρο του κόσμου.

Το Sukhoi Superjet 100 χτυπήθηκε από κεραυνό λίγο πριν προσγειωθεί και αμέσως ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα 41 άνθρωποι, εκ των οποίων δύο παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους.

Ωστόσο, για μερικούς υπαλλήλους του αεροδρομίου το σκηνικό φάνηκε... αστείο, όπως δείχνει ένα βίντεο που τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Στο βίντεο που κατέγραψε ένας άντρας, ακούγονται οι υπάλληλοι του αεροδρομίου να αστειεύονται και να γελούν ενώ η πυρκαγιά έχει ήδη ξεσπάσει. Ένας άνδρας ακούγεται να λέει πως το αεροπλάνο «καίγεται καλά», ενώ ένας άλλος προσθέτει πως ήταν μια «καλή προσγείωση, μια προσγείωση με θόρυβο». Νωρίτερα, μια γυναίκα ακούγεται να λέει πως «πιθανότατα υπάρχουν τραυματίες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Dailymail, η διοίκηση του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν εργάζονταν για την εταιρία Aeroflot και θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Συγκλονιστική η απέλπιδα προσπάθεια του συγκυβερνήτη 

Ένα δεύτερο βίντεο που δημοσιεύτηκε τις τελευταίες ώρες, καταγράφει τη συγκλονιστική, απέλπιδα προσπάθεια του συγκυβερνήτη, που επιστρέφει στο πιλοτήριο του φλεγόμενου αεροσκάφους για να διασώσει τον πιλότο.

Ο 36χρονος Μαξμ Κουζνέτσοφ είχε βγει από το παράθυρο του κόκπιτ λίγα λεπτά μετά την αναγκαστική προσγείωση και ενώ το αεροπλάνο καιγόταν ήδη. Όταν μπήκε η ειδική τσουλήθρα για να κατέβουν οι επιβάτες, ο 36χρονος συγκυβερνήτης φαίνεται να προσπαθεί να σκαρφαλώσει πίσω στο πιλοτήριο του αεροπλάνου.

αεροπλάνοπυρκαγιάαεροπορικό δυστύχημαΜόσχα