Τραμπ: «Η εμπορική συμφωνία με την ΕΕ θα είναι η μεγαλύτερη από όλες, εάν επιτευχθεί»
NewsroomΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε απόψε στη Σκωτία για ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο με γκολφ και διπλωματία, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
50-50 οι πιθανότητες να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία
Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε λίγο πριν τις 20.30 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο του Πρέστγουικ, στα νοτιοδυτικά της Γλασκώβης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον φον ντερ Λάιεν και επανέλαβε ότι οι πιθανότητες επίτευξης μιας εμπορικής συμφωνίας είναι 50-50 καθώς απομένουν να επιλυθούν 20 διαφορετικά «αγκάθια». Πρόσθεσε όμως ότι «θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία από όλες, εάν την κάνουμε».
Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Στάρμερ, υπενθύμισε ότι οι δύο πλευρές έχουν ήδη καταλήξει σε εμπορική συμφωνία και επομένως «θα συζητήσουν άλλα πράγματα». Για την πιθανότητα να απονείμει χάρη στην Γκισλέιν Μάξγουελ, την σύντροφο και συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπστιν, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για τη δράση του χρηματιστή και σεξουαλικού αρπακτικού, ο Τραμπ είπε ότι «δεν είναι ώρα τώρα» να συζητήσει το θέμα.
Ο Τραμπ θα μεταβεί στη συνέχεια στο Τέρνμπερι, στο ένα από τα δύο γήπεδα γκολφ που ανήκουν στην οικογενειακή επιχείρησή που διευθύνεται από τους μεγαλύτερους γιους του.
- «Θα λογοδοτήσουν όλοι»: Ο Ανδρουλάκης καταθέτει νέο αίτημα για Εξεταστική μετά την καταδικαστική απόφαση για τις υποκλοπές
- Φαρμακεία υπό πολιορκία στη Θεσσαλονίκη: Μπαράζ κλοπών - Ζητούν προστασία από την ΕΛΑΣ
- Μαθητές και φοιτητές στους δρόμους της Αττικής για δικαιοσύνη για τα Τέμπη, 3 χρόνια μετά
- Η απίστευτη ιστορία αγνοούμενης μητέρας: Βρέθηκε 25 χρόνια μετά ζωντανή και κρύβεται από την οικογένειά της