Μακρόν: «Ο Τραμπ στοχεύει σε εκεχειρία στη συνάντηση με τον Πούτιν» - Όσα είπε μετά την τηλεδιάσκεψη
NewsroomΟ Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε την Τετάρτη (13/08) ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «θέλει να πετύχει εκεχειρία στη συνάντηση με τον Πούτιν», η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αλάσκα την Παρασκευή (15/08).
Η δήλωση Μακρόν ήρθε μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ντόναλντ Τραμπ.
Τηλεδιάσκεψη υπό άκρα μυστικότητα
Για την ασφάλεια των συνομιλιών, στη γερμανική καγκελαρία ελήφθησαν αυστηρά μέτρα ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή υποκλοπή. Στον τέταρτο όροφο του κτιρίου, που είναι γνωστός και ως «μυστικός» όροφος, λειτουργεί το κέντρο επιχειρήσεων — ένας κλειστός χώρος χωρίς παράθυρα, εξοπλισμένος με ειδικές οθόνες και προηγμένη τεχνολογία που εξασφαλίζει την ακεραιότητα των επικοινωνιών.
Επιπλέον, στον χώρο απαγορεύεται η παρουσία διερμηνέων, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να μιλούν αποκλειστικά στα αγγλικά. Τα κινητά τηλέφωνα δεν επιτρέπεται να βρίσκονται ενεργά μέσα στην αίθουσα - αντίθετα, απενεργοποιούνται και τοποθετούνται σε «κουτί θορύβου», το οποίο εξουδετερώνει τα μικρόφωνα των συσκευών.
- Η AI αποδεικνύεται αμείλικτη: «Δεν έχει κανένα έλεος για τους ανθρώπους»
- Χωριάτικο: «Δωράκια», «κραγιονάκια», κωδικοί, ψευδώνυμα και εταιρείες «κελύφη» - Τι αποκάλυψε ο κοριός της ΕΛΑΣ
- Live από τη Θεσσαλονίκη: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του F-16 - «Μία λέξη αλλάζει την Ιστορία, για τους Έλληνες αυτή η λέξη είναι το ΟΧΙ»
- Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Δεκάδες νεκροί από σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας