Κόσμος|29.08.2025 20:59
Ο Τραμπ στο πλευρό του Πούτιν: Πρόταση για κινεζικές ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
NewsroomΣτη γραμμή του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει ειρηνευτικές δυνάμεις από την Κίνα στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πρότεινε την ανάπτυξη κινεζικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, στηρίζοντας την πρόταση που είχε διατυπώσει ο Ρώσος πρόεδρος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, o Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε να προσκληθεί η Κίνα ώστε να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις για να επιβλέπουν μια ουδέτερη ζώνη, ως μέρος μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, σε συνάντηση που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο της Ουκρανίας στον Λευκό Οίκο.
«Αυτό είναι ψευδές», λέει πάντως ανώτατος αξιωματούχος της διοίκησης Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπήρξε καμία συζήτηση για Κινέζους ειρηνευτές».
Διαβάστε ακόμη
- Καβάλα: Γέννησε το 14ο παιδί της - Το συγκινητικό μήνυμα της μαιευτικής κλινικής
- Οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκροί γονείς και βρέφος σε τροχαίο με βυτιοφόρο
- Πού και πότε θα γίνει η κηδεία της Μάρως Κοντού - Η συγκινητική τελευταία της επιθυμία
- Πέθανε ο σύζυγος της Έλενας Κατραβά, Λορέντζο Καριέρε - Είχε γίνει γνωστός μέσα από το «Bar» του MEGA