Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Εσθονίας
NewsroomΣυναγερμός σήμανε την Παρασκευή (19/9) στην Εσθονία, όταν τρία ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MIG-31 παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας, σύμφωνα με ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟϊκές πηγές.
Η κυβέρνηση της Εσθονίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν χωρίς άδεια και παρέμειναν εντός του εθνικού εναέριου χώρου για περίπου 12 λεπτά, πριν αποχωρήσουν.
Το περιστατικό έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά από αντίστοιχες παραβιάσεις που έχουν καταγραφεί στη Ρουμανία και την Πολωνία, αυξάνοντας περαιτέρω την ένταση ανάμεσα στη Μόσχα και το ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω περιστατικό έρχεται έπειτα από την τριπλή επίθεση με drones στην Πολωνία και τη Ρουμανία τις προηγούμενες ημέρες.
Αντιδράσεις από ΝΑΤΟ, ΕΕ και διεθνή κοινότητα
Η ενέργεια αυτή προκάλεσε άμεση αντίδραση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, ανακοίνωσε τη δημιουργία της «ανατολικής φρουράς», με στόχο την ενίσχυση της άμυνας στις ανατολικές περιοχές της Ευρώπης. Η απόφαση αυτή αποτελεί απάντηση στις αυξανόμενες στρατιωτικές προκλήσεις της Ρωσίας, οι οποίες εντείνουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια των κρατών μελών της Συμμαχίας.
Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις, καθώς η Ρωσία εντείνει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες στην περιοχή της Βαλτικής.
- Απίστευτες εικόνες στην Καλλιθέα: Ανατροπή οχήματος στη Θησέως - Κλειστή μία λωρίδα
- Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός, Μαριαλένα Κάρμπουρη - Η πορεία της στο θέατρο και τον κινηματογράφο
- Περιστέρι: 41χρονη έριχνε δηλητήριο στο φαγητό του πρώην συζύγου της - Συνελήφθη με τους γονείς της
- Στη Βουλή η αφίσα με τη ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη - Η παρέμβαση Μενδώνη και οι ενστάσεις Κωνσταντοπούλου