Κόσμος|03.10.2025 20:23
«Είμαστε κυριολεκτικά στη Γάζα»: Η στιγμή που Ισραηλινοί συλλαμβάνουν Ισραηλινό ακτιβιστή
NewsroomΟ Ιταμάρ Γκρίνμπεργκ, Ισραηλινός ακτιβιστής και υπερορθόδοξος Εβραίος Χαρεντί, αρνήθηκε τη στρατιωτική του θητεία. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον πόλεμο, μπήκε πεζός στη Γάζα.
Ο Γκρίνμπεργκ ήθελε απλά να διαμαρτυρηθεί και να εκφράσει τη συμπαράστασή του στο πλήρωμα του Global Sumud Flotilla. Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός τον συνέλαβε.
Λίγο πριν τη σύλληψή του είχε γράψει: «Αυτή τη στιγμή: Σπάμε την πολιορκία. Είμαστε κυριολεκτικά στη Γάζα!» και μετά ανέβασε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης.
Το βίντεο
Διαβάστε ακόμη
- Κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι - «Θα δώσω το νησί έτοιμο στον Ερντογάν»
- Μάχη στη ΜΕΘ για 53χρονο ομογενή: Σε κώμα μετά από εμφυτεύματα δοντιών στην Τουρκία - «Δε μας δίνουν πολλές ελπίδες»
- Άγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό Κορυδαλλού - Η απάντηση της ΕΛΑΣ σε όσα καταγγέλλει συνδικάτο της ΣΤΑΣΥ
- Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια στη δομή Σιντικής με πετροπόλεμο και κρότου-λάμψης