Τζόαν Κένεντι: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών η πρώτη σύζυγος του γερουσιαστή Τεντ Κένεντι
NewsroomΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η Τζόαν Κένεντι, πρώτη σύζυγος του γερουσιαστή της Μασαχουσέτης, Τεντ Κένεντι.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας, πέθανε ήρεμα στον ύπνο της, στο σπίτι της στη Βοστώνη, το πρωί της Τετάρτης (8/10).
Η Τζόαν Κένεντι ήταν παντρεμένη με τον Τεντ Κένεντι για 24 χρόνια και απέκτησε μαζί του τρία παιδιά: την Kάρα, τον Tεντ Jr. και τον Πάτρικ.
Το ζευγάρι χώρισε το 1983, όμως η ίδια παρέμεινε πρόσωπο αναφοράς στη ζωή και την ιστορία της οικογένειας Κένεντι.
Πάλευε με τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη
Η Κένεντι πάλευε για πολλά χρόνια με τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη και έγινε μια από τις πρώτες επιφανείς κυρίες της Αμερικής που μίλησε δημόσια για τον αγώνα της με τον εθισμό. Ήταν ένθερμη υποστηρικτής των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.
Κατά διαστήματα βρέθηκε επίκεντρο της δημοσιότητας, με πολλά περιστατικά οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Ωστόσο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και αφού της διορίστηκε δικαστικός κηδεμόνας, όταν ο αλκοολισμός της έφτασε στο αποκορύφωμα, η Τζόαν έζησε ήσυχα στη Βοστώνη και έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
- Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
- Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
- Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο