Κόσμος|13.05.2019 16:53

Τουρκία: Ξεκινάει η άσκηση «Θαλασσόλυκος» - Θα πραγματοποιηθεί σε τρεις θάλασσες (vid)

Newsroom

Η νέα μεγάλη ναυτική άσκηση της Τουρκίας «Θαλασσόλυκος» ξεκινάει σήμερα και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου. Η ναυτική άσκηση θα διεξαχθεί παράλληλα σε τρεις θάλασσες. Στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο «Θαλασσόλυκος» πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια με τη συμμετοχή και των τριών δυνάμεων της Τουρκίας. Φέτος θα λάβουν μέρος συνολικά 131 πλοία, 57 μαχητικά αεροσκάφη και 33 ελικόπτερα, μαζί με 25.900 στρατιώτες που θα βρίσκονται επί ποδός.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα εκτελεστούν σενάρια έντασης αλλά και πολέμου με τη χρήση για άλλη μια φορά όλων των νέων εγχώριων οπλικών συστημάτων. Όπως σχολιάζει ο τουρκικός τύπος, «πολύ λίγα κράτη μπορούν μέσα σε δύο μήνες να πραγματοποιήσουν δεύτερη άσκηση, όπως εκείνη της Γαλάζιας Πατρίδας.

Στόχος και της νέας άσκησης είναι η επίδειξη ισχύος και κυριαρχίας της Τουρκίας στις θάλασσες, ενώ αποτελεί απάντηση στις πολιτικές εξοστρακισμού της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

ΤουρκίαΘαλασσόλυκος