Κόσμος|13.05.2019 21:45

Wall Street: «Βουτιά» έπειτα από την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

Newsroom

Μεγάλη πτώση καταγράφει η Wall Street σήμερα, έπειτα από την απόφαση του Πεκίνου να απαντήσει με αντίποινα στις αυξήσεις δασμών που επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ.

O Dow Jones και ο S&P 500 υποχωρούσαν 2,7% στις 20.15 (ώρα Ελλάδας), την ώρα που ο Nasdaq έκανε βουτιά 3,5%. Η Κίνα στο μεταξύ ανακοίνωσε αύξηση των δασμών σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 60 δισ. δολαρίων.

Οι δασμοί πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου και θα ανέλθουν έως το 25%. Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει την Κίνα να μην προχωρήσει σε αντίποινα. Η ανακοίνωση του Πεκίνου οδήγησε το δολάριο σε πτώση έναντι του ευρώ, ενώ διεύρυνε τις απώλειες του με το ιαπωνικό νόμισμα. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1,125 δολαρίων ανά ευρώ. Η μετοχή της Apple έκανε βουτιά 5% εν μέσω πιέσεων από την κλιμάκωση της εμπορικής κόντρας ΗΠΑ-Κίνας. Η κατασκευάστρια του iPhone υποχώρησε 6,9% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση το 2019.

εμπορικός πόλεμοςχρηματιστήριοΗΠΑΚίναWall Street