Κόσμος|29.10.2025 16:09

Βίντεο ντοκουμέντο από Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή της φονικής κατάρρευσης του κτιρίου

Newsroom

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της φονικής κατάρρευσης της επταώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Γκεμπζέ της Κωνσταντινούπολης βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που δημοσίευσαν τουρκικά ΜΜΕ, φαίνεται η επταώροφη πολυκατοικία να καταρρέει, «θάβοντας» παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί νεκρό ένα 12χρονο αγόρι, πενταμελούς οικογένειας που είχε παγιδευτεί στα συντρίμμια, καθώς και η 14χρονη αδερφή του.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των άλλων 4 ατόμων που παραμένουν κάτω από τα ερείπια. Μέχρι στιγμής ένα άτομο έχει διασωθεί, η Dilara Bilir, η μεγαλύτερη από τα παιδιά.

«Δεν το χωράει το μυαλό μου» – Συγκλονισμένα τα συγγενικά πρόσωπα

Ο πόνος των συγγενών αποτυπώνει το μέγεθος του σοκ που έχει προκαλέσει η κατάρρευση.

Η Ραμπιά Μπιλίρ, αδελφή του Λεβέντ Μπιλίρ, ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στις κάμερες:

«Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Την Παρασκευή θα ερχόμουν, θα γιορτάζαμε. Ήρθα για ένα τέτοιο νέο; Ξέραμε ότι ήταν καινούργιο κτίριο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε, πώς κατέρρευσε. Στο σπίτι ήταν ο αδελφός μου Λεβέντ, η σύζυγός του Εμινέ και τα παιδιά, 18, 14 και 12 χρονών. Τα ονόματά τους ήταν Ντιλάρα, Νισά και Εμίρ. Ο Εμίρ κοιμόταν μόνος του στο δωμάτιο στην πλευρά που κατέρρευσε το κτίριο. Τώρα τι να κάνει εκεί; Δεν το χωράει το μυαλό μου».

Προβληματισμός για την ασφάλεια των κτιρίων

Το περιστατικό θέτει για ακόμη μία φορά ζήτημα ασφάλειας οικοδομών στα αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Ο δήμαρχος Γκέμπζε, Ζιννούρ Μπιουγιουκγκιόζ, δήλωσε ότι στο κτίριο διέμεναν δύο οικογένειες, συνολικά επτά άτομα, αλλά ο ακριβής αριθμός όσων βρίσκονταν στο εσωτερικό τη στιγμή της κατάρρευσης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Οι διασώστες συνεχίζουν αγωνιωδώς τη μάχη με τον χρόνο, καθώς οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για τη ζωή των εγκλωβισμένων.

Κωνσταντινούποληκτίριοπολυκατοικίαειδήσεις τώραδιάσωσησυντρίμμια