Κόσμος|16.05.2019 12:41

Ερντογάν για ψηφοφόρους: «Εμ τους ταΐζουμε, εμ δεν μας ψηφίζουν»

Newsroom

Το «ουδείς αχαριστότερος εκ του ευεργετηθέντος» συνειδητοποίησε και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, που είδε δύο από τα «κάστρα» του –Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα- να χάνονται λόγω… της αχαριστίας των πολιτών του. 

«Εμ τους ταΐσαμε, εμ τους εκπληρώσαμε κάθε ανάγκη τους, εμ δεν μας ψήφισαν», φέρεται να δήλωσε αγανακτισμένος ο Τούρκος πρόεδρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στη συνάντηση που είχε με βουλευτές, δημάρχους και στελέχη του κόμματος στην Πόλη για να προβούν σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών και να χαράξουν τη νέα στρατηγική για τις 23 Ιουνίου, οπότε θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει η ναταποκρίτρια του Open Tv, Μαρία Ζαχαράκη, η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, αποκαλύπτει σήμερα το παρασκήνιο της μυστικής αυτής συνάντησης, σημειώνοντας τη μεγάλη απογοήτευση που εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους ψηφοφόρους του. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τούρκος πρόεδρος συνειδητοποίησε ότι πλέον χρειάζεται άλλη στρατηγική, που να εστιάζει πλέον όχι στο ‘στομάχι’, όπως έκανε μέχρι τώρα με τις μεγάλες παροχές που υπόσχονταν, αλλά στο μυαλό του ψηφοφόρου: «Επί 17 συναπτά έτη έχουμε προσφέρει αμέτρητες υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά αυτό πλέον δεν φέρνει ψήφους. Πλέον δεν θα εστιάζουμε στο στομάχι τους, αλλά στο μυαλό τους (είπε δείχνοντας παράλληλα με το δάχτυλό του το κεφάλι του). Τους ταΐσαμε όλους, αλλά στο τέλος να το αποτέλεσμα! Εμ τους ταίσαμε, εμ τους εξυπηρετήσαμε, εμ δεν μας ψήφισαν», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος για τους… αχάριστους ψηφοφόρους ειδικά των μεγάλων πόλεων, τους οποίους μάλιστα έχει κατηγορήσει πολλές φορές στο παρελθόν για ελιτισμό. 

Βουλευτές και δήμαρχοι πάντως παραπονέθηκαν στον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν έχουν πρόσβαση στους υπουργούς και δεν μπορούν να τους μεταφέρουν τα παράπονά τους, ενώ ζήτησαν να έρχονται πιο συχνά στη βουλή, όπως παλιά. Κατόπιν εντολής Ερντογάν, επιτροπή θα εξετάσει το ζήτημα και θα επιληφθεί του θέματος.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚωνσταντινούποληΤουρκία